Asimilohen shqiptarët vetëm 40 km larg kryeqytetit (VIDEO)

Kryesore | Publikuar më 17.02.2017 në ora 16:14

“Këta 12 nxënës të fshatit Banjicë të komunës Çashkë të Velesit asnjëherë nuk kanë fatin që të mësojnë 36 shkronjat të alfabetit të gjuhës shqipe. Kjo për shkak se e drejta e tyre për t’u arsimuar në gjuhën amtare u është mohuar. Ata janë të detyruar të udhëtojnë deri në shkollën qendrore në Çashkë dhe mësimin ta vazhdojnë në gjuhën maqedonase”.

Për më shumë ndiqeni kronikën e përgatitur nga Alsat M: