SHBA mbështet dialogun Kosovë-Serbi

Ballkan | Publikuar më 14.11.2017 në ora 19:17

Zëvendës ambasadorja e SHBA-së në Kombet e Bashkuara, Michel Sison, tha sot në Nju Jork, se zgjedhjet e fundit lokale ishin një tregues i përparimit të mëtejshëm në Kosovë.
“Ne vazhdojmë të mbështesim dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës,” tha Sison, në mbledhjen e rregullt të KS të OKB-së për Kosovën, ku është diskutuar raporti i fundit i sekretarit të të përgjithshëm Antonio Guterres për punën e UNMIK-ut.
Diplomatja amerikan theksoi se është koha për të ndryshuar misionin e OKB-së në Kosovë dhe se është e nevojshme që të ketë një periudhë raportimi nga tre muaj në gjashtë muaj.
Ajo gjithashtu tha se është e nevojshme të zvogëlohet numri i zyrtarëve të UNMIK-ut dhe buxheti i atij misioni.