Spasovski: Vazhdimi i gjendjes së jashtëzakonshme, në të mirë të qytetarëve

Alsat 2020-05-30T14:16:03+02:00 Kryeministri Oliver Spasovski, derisa arsyetoi kërkesën e qeverisë për vazhdimin egjendjes së jashtëzakonshme edhe për 14 ditë të tjera, tha se ky vendim është marrë duke pas për bazë gjithnjë shëndetin e qytetarëve dhe përballjen me pasojat ekonomike të shkaktuara nga Kovid-19. “Qëllimi kryesor dhe primar i Qeverisë është shëndeti i qytetarëve. Duhet […]

Qeveria ka marrë 160 milionë euro hua nga BE-ja për përballje me pandeminë

Qeveria e ka miratuar Dekretin me fuqi ligjore për huazimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut nga Bashkimi Evropian përmes instrumentit Mbështetje makro-financiare për përballje me pasojat e shkaktuara nga pandemia Kovid-19 gjatë gjendjes së jashtëzakonshme, me të cilën vendit i janë akorduar 160 milionë euro për kthimin e gjendjes së jashtme të qëndrueshme financiare […]

Çulev: Gjykata Administrative e shfuqizoi vendimin e Qeverisë për 88 sistemime në MPB

Ministri i Punëve të Brendshme, Naqe Çulev, bëri të ditur në një prononcim se Gjykata Administrative në seancën e saj të mbajtur më 7 maj të këtij viti solli një aktgjykim, me të cilin miratohet padia e tij, ndërsa vendimi i Qeverisë me të cilin anulohen vendimet për sistemimin e vendeve të punës shfuqizohet. Padia […]

Gjendja e jashtëzakonshme vazhdohet edhe për 14 ditë të tjera

  Në mbledhjen e sotme të Këshillit të Sigurisë është sjell vendim për vazhdimin e gjendjes së jashtëzakonshme në vend edhe për 14 ditë të tjera. Këtë e bëri publike vetë presidenti i shtetit Stevo Pendarovski, menjëherë pas mbledhjes së Këshillit të Sigurisë.

5 të vdekur dhe 35 të infektuar

Alsat 2020-05-30T13:18:30+02:00 5 pacientë kanë ndërruar jetë dhe 35 raste të reja me Virusin Korona u shënuan gjatë 24 orëve të fundit në vend. 4 të vdekurit janë nga Shkupi dhe njëri nga Struga. Ndërsa, të infektuar 22 janë nga Shkupi, 6 nga Tetova, 4 nga Kumanova dhe nga 1 prej Gostivari, Struga dhe Shtipi. […]

Shaqir Fetahu prej sot drejton “timonin” e BFI-së

Alsat 2020-05-30T13:11:38+02:00 Ushtruesi detyrës Kryetar i Bashkësisë Fetare Islame në Maqedoni reis Ulema Shaqir Fetahu nga sot zyrtarisht udhëheq institucionin. Në deklaratë për media Fetahu theksoi se Bashkësia Fetare Islame ka luajtur një rol të rëndësishëm në edukimin e brezit të ri, i cili është i rëndësishëm për sigurimin e paqes dhe stabilitetit në rajon. […]

Filloi mbledhja e Këshillit për Siguri, vendoset nëse do të vazhdohet gjendja e jashtëzakonshme

Në vilën e presidentit Stevo Pendarovski, filloi mbedhja e Këshillit për Siguri, në të cilën vendoset për vazhdimin eventual të gjendjes së jashtëzakonshme. Sot është dita e fundit e gjendjes së jashtëzakonshme, ndërsa presidenti Pendarovski nga 18 marsi deri sot ka marrë tre vendime për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme, Në dy raste kohëzgjatja ishte […]

Maqedoni, pagesa sociale fillon nga dita e martë

Pagesa sociale dhe pagesat për mbrojtje fëmijërore për muajin mars do të paguhen para kohe. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale i njofton shfrytëzuesit e këtyre pagesave se duke nisur nga 2 qershori, do të bëhet pagesa në etapa për ndihmën minimale të garantuar, pagesë për personat me aftësi të kufizuar, pagesa për ndihmën dhe […]

SportMë Shumë

Sportistët më të paguar në botë

30/05/2020 0

Revista prestigjioze “Forbes” ka përditësuar listën e saj të sportistëve më të paguar në vitin 2020. Leo Messi humbet numrin një në këtë renditje, duke zbritur i treti, sepse është tejkaluar nga Roger Federer dhe Cristiano Ronaldo në këtë podium të veçantë. Më poshtë po ju njohim me 20 sportistët ... Read More