​10 qytetet e çliruara nga stresi

​10 qytetet e çliruara nga stresi

Kompania britanike Zipjet kreu një studim që renditi qytetet e botës bazuar në të dhëna të ndryshme për të gjetur qytetet më pak stresuese për jetën.

Në radhë të parë ishte qyteti gjerman Shtutgart – një vend ku jeta e përditshme rrjedh pa stres.

Për të arritur rezultatin përfundimtar, faktorët e mëposhtëm u ekzaminuan në 500 qytete në mbarë botën.

Qyteti: dendësia e popullsisë, hapësirat e gjelbra, trafiku, dielli, perceptimi i sigurisë, transporti publik.

Ndotja e mjedisit: ndotja e ajrit, ndotja e zhurmës.

Financat dhe papunësia: borxhi për kokë banori, sigurimet shoqërore, fuqia blerëse e familjes.

Popullsia: shëndeti mendor, shëndeti fizik, barazia gjinore.

Kjo është lista e 10 qyteteve të çliruara nga stresi

1. Shtutgart

2. Luksemburg

3. Hanover

4. Bernë

5. Munih

6. Bordo

7. Edinburg

8. Sidnej

9. Grac

10. Hamburg

TAGS