​Google gjurmon përdoruesit nëpërmjet faqeve të fshehura në internet

​Google gjurmon përdoruesit nëpërmjet faqeve të fshehura në internet

Ky informacion mund të përdoret për qëllime marketingu dhe reklamimi, kështu që nuk është për t’u habitur që ne po shohim gjithnjë e më shumë reklama të synuara.

Sidoqoftë, Google duket se ka shkuar një hap më tej kur bëhet fjalë për gjurmimin e përdoruesve, por kësaj radhe pa dijeninë e tyre.

Sipas një raporti nga Financial Times, shfletuesi Brave ka akuzuar Google se gjurmon përdoruesit përmes faqeve të fshehura të internetit, përmes të cilave informacionet e përdoruesve janë mbledhur dhe më pas përdoren për qëllime marketingu.

Ky informacion u zbulua fillimisht nga Johnny Ryan, një drejtues i politikës së intimitetit në Brave, i cili gjeti faqet e internetit sekrete pasi pa të dhënat e tij të gjurmimit të tregtuara në bursën e aksioneve të marketingut në Google. Pas kësaj, informacioni i shpalosur iu dërgua autoriteteve rregullatore në Irlandë për kërkime.

Në përgjigje të këtij zbulimi, një përfaqësues i Google vuri në dukje se kompania nuk porosit reklama të personalizuara dhe as nuk kryen ankande me përmbajtje të tilla pa pëlqimin e përdoruesve.

TAGS