10 vende që nuk i mirëpresin vizitorët

Megjithatë, ka disa vende, të cilët vendosën se ishin më mirë pa vizitorë.

Këtu janë 10 vende që kanë mbyllur dyert e tyre për amerikanët dhe shumë vende të tjera anembanë botës.

Arabia Saudite

Kërkon që të gjithë vizitorët të sponsorizohen nga një banor ose qytetar i ligjshëm. Edhe nëse sponsorizoheni si duhet, nuk ka asnjë garanci që ju do të merrni një vizë pasi procesi i aplikimit është shumë selektiv.

Irani

Irani nuk ka as edhe një Ambasadë Amerikane, falë situatës së tensionuar të pengjeve të Iranit që ndodhi atje në vitin 1979.

Koreja e Veriut

Koreja e Veriut kërkon që të gjithë vizitorët të rezervojnë një turne të plotë para se të vizitojnë. Gjatë vizitës suaj, do t’ju kërkohet të qëndroni me udhëzuesit tuaj gjatë gjithë kohë.

Siria

Siria është në mes të konfliktit, por nëse kjo nuk ju pengon, atëherë viza e pamundur, mund të mirret, shkruan Indeksonline.

Kuba

Nëse nuk mund të provoni se jeni në Kubë për një nga arsyet zyrtare, duhet të prisni më shumë për të vizituar.

Somalia

Somalia është e njohur për numrin e madh të piratëve që kalojnë detet rreth tij, gjë që duhet të jetë një arsye e mirë për të mos shkuar.

Angola

Nëse Angola është në listën tuaj të vizitave, duhet të jeni në rregull me disa shpenzime serioze përpara se të zbuloni nëse mund të shkoni.

Republika e Afrikës Qendrore

Që nga 2014, Republika Qendrore Afrikane nuk ka Ambasadë Amerikane, dhe të gjithë vizitorët e SHBA duhet të aplikojnë përmes Ambasadës Franceze.

Libia

Pa një vizë, amerikanët kanë pak mënyra për të vizituar këtë vend – dhe kjo është ndoshta për të mirë për shkak të anti -US ndjenjat dhe normat e larta të krimit.

Algjeria

Algjeria është një vend tjetër që dëshiron që vizitorët të shfaqin aftësinë e tyre për të paguar udhëtimin e tyre para se të arrijnë.

TAGS