20 vjet nga rënia e 28 dëshmorëve dhe 32 martirëve në Kaçanik

20 vjet nga rënia e 28 dëshmorëve dhe 32 martirëve në Kaçanik

9 prilli është një ditë e veçantë, e cila sjellë në kujtesë betejën heroike të Kaçanikut, të cilën Brigada 162 “Agim Bajrami’ e shkroi me gjakun e trimave të saj.

20 vjet më parë, qindra të rinj e të reja, luftëtarë të paepur të vendit tonë luftuan me guximin dhe vendosmërinë e ushqyer nga ideali i tyre për një Kosovë të lirë.

Ushtria serbe atë kohë kishte planifikuar një skenar vrasës kundër qytetarëve të Kaçanikut dhe pas humbjeve të njëpasnjëshme në beteja të shumta, grumbulloi forca të mëdha duke sulmuar popullatën civile në Rakoc.

Në Betejën e 9 prillit, në Lagjen e Re të Kaçanikut u zhvilluan luftime të ashpra, ku në fronin e betejës ranë heroikisht Izahir Troni, Mynyr Thaçi, Remzi Zharku, Blerim Raka, Habit Dullovi, Raif Krivanjeva, Fatmir Horuni, Sylejman Kuka dhe Burim Rexha. Ndërsa në Betejën e “Rakocit” ranë heroikisht: Fadil Çaka, Nehat Çaka, Faruk Dogani, Muhamet Zeneli, Ilir Zharku, Nexhmush Elezi, Lumnije Raka, Jehona Raka, Emsale Frangu, Abdurrahim Shehu, Reshat Shehu, Daut Rakoci, Kjani Bela, Shefket Fera, Nexhmi Fera, Adem Rakoci, Nevzat Çallaku, Mukadeze Muhaxheri-Lika dhe Kadri Trena.

TAGS