5 gjëra që s’i keni ditur për Elvis Presleyn

5 gjëra që s’i keni ditur për Elvis PresleynFansa
nga
mbarë
bota
kanë
pushtuar
Gracelandin

Memphis,
Tennessee,
për

përkujtuar
mbretin
e
rock
‘n’
roll-it.

Kjo
pasi
sot,

16
gusht,
shënohet
39
vjetori
i
vdekjes

Elvis
Presleyt.

I
quajtur
thjeshtë
“mbret”
nga
legjione

muzikë-dashësve,
super-ylli
Presley
famën
e
arriti

1956
me
hitin
e
tij
“Heartbreak
Hotel”.poshtë
ju
sjellim
pesë
fakte
për
jetën
e
tij

cilat
mund

mos
i
keni
ditur:


1.
Elvis
Presley
lindi
me
një
vëlla
binjak

Vëllai
binjak
i
Presleyt,
Jesse
Garon
Presley,
vdiq

lindje.

Raportohet
se
Elvis
ka
qenë
“pushtuar
nga
prezenca
e
vëllait

tij”
tërë
jetën.


2.
Ushqimi
i
preferuar
i
Elvisit

mesnatë
mund

jetë
ushqimi
me


shumti
kalori

botë

Sipas
librave
historikë,
natën
e
1
shkurtit,
1976,
Presley
mori
një
aeroplan
privat
nga
vendlindja
e
tij,
Graceland,
e
deri

Denver,
Colorado,
për

kënaqur
apetitet
e
tij

ushqim.

Ylli
i
rock
‘n’
roll-it
ishte
i
uritur
për
një
sandviç
me
8,000
kalori,
i
përbërë
nga
një
sasi
e
madhe
e
gjalpit

kikirikut,
nga
proshuta
e
derrit,
nga
xhemi
dhe
një
sasie

buterit.

Ky
sandviç
u

i
famshëm,
jo
vetëm
për
çmimin

e
kishte
(50
dollarë),
por
edhe
për
ndërlidhjen

iu

me
Mbretin.


3.
Elvis
incizoi
15
këngë


titull
përmbanin
termin
“blue”
(e
kaltër)

Me
sa
duket,
Presley
kishte
prirje
për

katrën.
Këngët

i
incizoi

kulmin
e
karrierës

tij
përfshijnë:
Blue
Christmas,
Blue
Hawaii,
Blue
Moon,
Blue
Moon
of
Kentucky,
Blue
Eyes
Crying
in
the
Rain,
Blue
Suede
Shoes
dhe
Blue
River.


4.
Elvis
incizoi
“një
album
me
muhabet”
për

përmbushur
një
obligim
kontraktual

E
çuditshme
por
e
vërtetë.

In
1974,
lansoi
një
“album
me
muhabete”

mbledhura
nga
bisedat

i
kishte
bërë

skenë
me
audiencën
përgjatë
turneut

tij.

“Having
Fun
with
Elvis
on
Stage”
përmbante
kryesisht
tallje
mes
Presleyt
e
audiencës.


5.
Elvis
u
shkarkua
nga
roli
i
tij
si
shërbëtor
kinemaje

Shumë
kohë
para
se

bëhej
i
famshëm,
Presley
punonte
si
shërbëtor

kinemanë
“Loews
State”

Memphis.

Kjo
punë
nuk
iu
përshtat
dhe
shumë
shpejt
u
shkarkua.

Si
për
ironi,
filmi
tani
ikonë
i
Presleyt,
“Jailhouse
Rock”,
mbajti
premierën
e
tij

po

njëjtën
kinema

1957./InfoKosova/