5 veprime që i bëjmë të gjithë, por që rrezikojnë rëndë shëndetin tonë

5 veprime që i bëjmë të gjithë, por që rrezikojnë rëndë shëndetin tonë

Të gjithë e dimë që shumë veprime të cilat konsiderohen të ndaluara, ne vazhdojmë t’i bëjmë duke injoruar cdo këshillë.

Por ama disa prej tyre edhe pse duket sikur janë kthyer në mit, nuk janë dhe duhet me çdo kusht që të hiqni dorë.

Këtu përfshihen detajë të vogla të të përditshmes, apo qoftë që lidhen drejtpërdrejtë me shëndetin tonë.

Mos hani kokoshka. E dimë që duket si një paralajmërim i tepërt, por në fakt kokoshkat janë një shkaktar shumë i rrezikshëm i prishjeve të dhëmbëve.

Mos fotografoni çdo gjë! Përveçse nuk do t’i shijoni gjërat, rrezikoni të vuani nga depresioni apo ankthi pasi realiteti përreth bëhet shumë lehtë vrtual.

Jo kafe me stomakun bosh! Është shumë e dëmshme dhe mund t’ju shkaktojë gastrit ose ulçerë.

Mos i lini peshqirët e lagur në banjë dhe pa tharë, rrezikojnë të mbushen plot me baktere për shkak të lagështisë.

Përveç se në një rast aksidenti ky pozicion rrezikon jetën tuaj me 100%, gjithashtu të qëndrosh kështu shkakton dhimbje të forta muskujsh./albeu

TAGS