8chan po dëbohet nga interneti

8chan po dëbohet nga interneti

Tani, pasi njeriu i arrestuar për të shtënat në El Paso që dyshohet se ka përdorur 8chan për të postuar manifestin e tij supremacist të bardhë, ofruesit e shërbimeve kanë thënë se tani është mjaft.

Ndëgjoni podcast-in më të fundit të Tent Tech në Tinguj në BBC

Noteriteti i 8chan ka zgjatur shumë kohë thirrje që ai të dëbohet nga interneti.

Ata u rritën më shumë pasi një llogari që besohej se i përkiste burrit pas vrasjes masive në Christchurch, Zelanda e Re, postoi një manifest me 87 faqe, plot me trillime kundër emigrantëve dhe muslimanëve, transmeton Indeksonline.

Edhe themeluesi i faqes tha se mjaftonte. Fredrick Brennan, i cili ndërpreu lidhjet me 8chan në vitin 2018, i tha BBC-së se pronari aktual duhet të tërheqë prizën.

Në një video në YouTube, pronari aktual i 8chan, Jim Watkins tha që ai punoi me zbatimin e ligjit dhe zbatoi ligjin.

Të Dielën, Cloudflare – e cila mbron 8chan dhe mijëra organizata të tjera nga mohimi i sulmeve të shërbimit – ra 8chan. Bordi i mesazheve u zhduk shpejt nga rrjeti publik.

Nuk ka rregulla globale mbi atë që lejohet online – dhe shumë mund të argumentojnë se ato do të ishin një ide shumë e keqe.

Pra, ka të ngjarë që 8chan ose zëvendësimet e tij do të kthehen në internet së shpejti, për shkak të vendimeve tregtare, sesa të bëra nga rregullatorët.

TAGS