A është e dëmshme pirja e ujit të ftohtë?

A është e dëmshme pirja e ujit të ftohtë?

Për një shëndet sa më të mirë, ekspertët rekomandojnë pirjen e 2 deri 3 litrave ujë në ditë.

Mirëpo a duhet ta pijmë të ftohtë apo të ngrohtë?

Cilat janë avantazhet dhe rreziqet që mund t’i shkaktoj uji i ftohtë për shëndetin tonë, mund ta lexoni në artikullin më poshtë:

Shumë besojnë që pirja e ujit të ftohtë mund të ketë më shumë efekte negative sesa pozitive.

Thuhet se uji i ftohtë mund të bëjë që stomaku juaj të kontraktohet, duke e bërë kështu procesin e tretjes më të vështirë, disa studiues të tjerë gjithashtu besojnë se tru.pi duhet të punoj më shumë nëse pini ujë në temperaturën nën 4 gradë.

Por, sa është e vërtetë kjo?

Në një studim të vogël, konsumimi i ujit të ftohtë ndikon në trashjen e mukozës së hundës, duke e bërë më të vështirë ajrin të kaloj nga hundët, ndërsa konsumimi i ujit të ngrohtë e ka efektin e kundërt, duke e bërë frymëmarrjen më të lehtë.

Në një studim tjetër, thuhet se pirja e ujit të ftohtë është e lidhur me migrenën apo dhimbjen e kokës.

Sipas mjekësisë kineze, pirja e ujit të ftohtë me vaktet besohet se krijon një çekuilibër brenda tru.pit, prandaj ushqimi sipas kinezëve, duhet të hahet me ujë të ngrohtë.

Gjithsesi, nuk ka prova të mjaftueshme për këtë teori.

Megjithëse uji i ftohtë duket se bën mjaft dë.me për organizmin tuaj, ai ka edhe disa benefite, të cilat janë:

Balancon temperaturën pas stërvitjeve– pirja e ujit të ftohtë mund të parandaloj mbingrohjen e tru.pit tuaj pas një séance të vështirë stërvitje.

Konsumimi i ujit të ftohtë ja bënë tru.pit më të lehtë të rikthej temperaturën normale.

Mund të siguroj energji– uji i ftohtë është dësh.muar se mund t’i sigurojë tru.pit tuaj më shumë energji gjatë ditës, edhe pse nuk ka ndonjë studim të mirëfilltë në këtë aspekt.

Mund të promovojë humbjen e kalorive– sipas disa ekspertëve, uji i ftohtë ndihmon në mirëmbajtjen e peshës, duke e rrit shpenzimin e energjisë apo kalorive.

TAGS