A është kafeja e shëndetshme?

Në e përdorim atë për t’u zgjuar, për t’u përqendruar në punë. Por sa është e shëndetshme ajo?

Studimet në të gjithë botën janë përpjekur të adresojnë efektet shëndetësore të kafesë në rezultate të ndryshme, transmeton Indeksonline.

Një studim thotë që kafeja shoqërohet me një rrezik më të ulët të sëmundjeve kardiovaskulare, ndërsa një profesionist shëndetësor do të thotë se mund të çojë në rrezik më të lartë të gjendjes.

A shkakton kanceri kafe? Rregullatorët e Kalifornisë vendosën se lidhja midis kafesë dhe kancerit nuk është e rëndësishme, një vendim që do t’i lejonte bizneset të heqin shenjat paralajmëruese ogurzi që ishin të mandatuara.

Sipas studimit të AJCN, njerëzit që nuk pinë kafe kanë një shans 11% më të lartë të sëmundjeve kardiovaskulare sesa ata që konsumojnë një deri në dy filxhanë në ditë. Studimi zbuloi se pijet e dekaftë kishin një shans 7% më të lartë për të zhvilluar sëmundje kardiovaskulare gjithashtu.

Studime në revistat e Mjekësisë së Brendshme mbështesin idenë se disa filxhanë kafeje lidhen me një jetë më të gjatë

TAGS