A është pozitiv apo negativ për shëndetin kanabisi? E konfirmon shkenca përfundimisht

A është pozitiv apo negativ për shëndetin kanabisi? E konfirmon shkenca përfundimisht
Tash esht Koha

Nuk ekziston asnjë provë shkencore që kanabisi mjekësor është efektiv në trajtimin e personave me probleme në shëndetin mendor, tregojnë studimet.

Shkencëtarët australianë rishikuan 83 studime që përfshinin gjithsej 3.000 njerëz si mostër e tyre, transmeton lajmi.net.

Ata nuk gjetën asnjë provë se kanabidioli lehtësonte simptomat e gjashtë çrregullimeve mendore – depresioni, ankthi, ADHD-ja, sindromi Tourette, PTSD-ja ose psikoza.

Prandaj, përdorimi i kanabisit medicinal për problemet e shëndetit mendor nuk mund të justifikohet bazuar në provat aktuale, arritën në përfundim hulumtuesit.

Kjo, për shkak të mungesës së provave për efektivitetin e tyre, si dhe për shkak të rreziqeve të njohura.

Përdorimi i kanabisit, veçanërisht llojet me përmbajtje të lartë të THC-së, rrit rrezikun për të zhvilluar sëmundje psikotike siç është skizofrenia.

Tash esht Koha
TAGS