Afërsisht 500 kompani kërkojnë 70 milionë euro nga Fondi për Inovacione

Afërsisht 500 kompani kërkojnë 70 milionë euro nga Fondi për Inovacione

Fondi për Inovacione po përpiqet të gjejë sa më shumë para për të mbështetur sa më shumë kompani që kanë aplikuar për thirrjen e dytë publike për komercializimin e inovacioneve.

Afërsisht 500 kompani kërkojnë 70 milionë euro dhe buxheti i fondit është mezi 5 milionë euro. Despotovski thotë se kompanitë duhet të mbështeten, ndërsa parametrat ekonomikë e tregojnë atë.

Fondi e riti buxhetin për thirrjen e dytë publike “Sfida për studiuesit e rinj”, edhe pse më herët ishin paraparë vetëm 2.5 milionë denarë, për shkak të interesimit të madhe Fondi siguroi 6 milionë denarë. Kanë aplikuar rreth 100 projekte, ndërsa sot janë shpërble 34 shkolla fillore dhe të mesme.

Shumica e aplikacioneve erdhën në fushën e astronomisë, bujqësisë dhe industrisë IT. Për një projekt, fondi jep një maksimum 300 mijë denarë./Telegrafi/