Afganja mëson shkrim e lexim në moshën 63-vjeçare

Afganja mëson shkrim e lexim në moshën 63-vjeçare

Shafiqa Mosawi, 63-vjeçare, është një nga mijëra afganë që janë regjistruar në qendrat e shkollimit për të rritur në të gjithë vendin për të mësuar shkrim dhe lexim.

Vite më parë, shkollimi i saj ishte ndërprerë për shkak të luftës, por ajo tashmë po e vazhdon mësimin.

Sipas Ministrisë afgane të Arsimit, gati 60 për qind e afganëve mbi 45 vjeç janë analfabetë.

Në videon e mëposhtme nga Radio Evropa e Lirë mund ta ndiqni rrëfimin e saj:

TAGS