Angellovska: Është herët të flitet për pasojat mbi ekonominë tonë nga koronavirusi

Angellovska: Është herët të flitet për pasojat mbi ekonominë tonë nga koronavirusi

Ende është herët të flitet për pasojat mbi ekonominë tonë nga koronavirusi, vlerësoi sot ministrja e Financave, Nina Angellovska gjatë vizitës në Sveti Nikollë. Theksoi se nga Qeveria kanë drejtime ta ndjekin gjendjen dhe të ndërmarrin masa të caktuara parandaluese.

“Dje u miratuan disa vendime të Qeverisë, të cilat besoj se i dini. ndërsa kjo është në pjesën e ndalesës së ekskursioneve në Italinë veriore të shkollave fillore dhe të mesme. Kjo në një farë mënyre është parandalim. Ministri i Shëndetësisë foli edhe ndau masa lidhur me rezervat gjegjësisht të sigurohemi me pajisje shtesë. Ne në seancë bisedojmë kohë të gjatë lidhur me gjendjen e plotë dhe çfarë është ajo që mund të parandalohet”, thotë Angellovska.

Ajo theksoi se nga pikëpamja ekonomike është herët të bëhen çfarëdo qoftë parashikimesh, ndërsa e ndjekin edhe ekonominë globale me qëllim që të ndërmerren edhe aktivitete të caktuara. Buxheti në këtë drejtim është likuid dhe realizimi i tij është i shkëlqyeshëm në muajin janar.