Apple blen shumicën e biznesit të modemëve telefonik të Intel

Apple blen shumicën e biznesit të modemëve telefonik të Intel
Tash esht Koha

Në një njoftim për shtyp sot, Apple njoftoi se ka blerë shumicën e biznesit të modemëve të telefonave të Intel. Shitja vlerësohet në rreth 1 miliard dollarë.

Si pjesë e blerjes, rreth 2.200 punonjës të Intel tani do të bëhen punonjës të Apple.

Apple gjithashtu do të ketë edhe pjesë të shumta të pronësisë intelektuale në lidhje me modemët e telefonave si dhe pajisjet fizike.

Ky lajm është një zhvillim interesant për marrëdhëniet mes dy kompanive, por nuk vjen si befasi.

Sapo Intel njoftoi se po dilte nga biznesi i telefonave, dukej e pashmangshme që Apple të mos mbulonte të paktën disa prej departamenteve.

Megjithatë, mos prisni që një modem i telefonit-it nga Apple të shfaqet në një iPhone së shpejti.

Apple ka një marrëveshje gjashtë-vjeçare me Qualcomm, kështu që grupet e ardhshme të iPhone-ëve do të kenë harduerë Qualcomm.

Tash esht Koha
TAGS