Arbëreshët parakalojnë sonte në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ me veshje tradicionale

Arbëreshët parakalojnë sonte në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ me veshje tradicionale

Në kuadër të organizimit të Ministrisë së Diasporës për “Ditët e Arbëreshëve” sonte në sheshin ‘Zahir Pajaziti’ në kryeqytet do të mbahet një koncert.

Fillimisht arbëreshët e Italisë do të parakalojnë në shesh, nga ‘Ibrahim Rugova’  deri te ‘Zahir Pajaziti’, me veshje tradicionale arbëreshe.(19:30)

Më pas nga ora 20:00 do fillojë koncerti ku do përformojnë grupe arbëreshe nga Italia dhe Ansambli i  Këngëve dhe Valleve “Shota”.

TAGS