ASH: Përgjegjësi për koalicionin “Можеме” i cili rrezikon shëndetin e qytetarëve

ASH: Përgjegjësi për koalicionin “Можеме” i cili rrezikon shëndetin e qytetarëve

Pikë së pari, si çdo qytetar i vendit tonë ndjehemi të indinjuar nga pakujdesia e personave të etur për pushtet, të cilët jo vetëm se kanë shkelur ligjin dhe kanë filluar fushatën para kohës, por edhe kanë rrezikuar shëndetin e qindra qytetarëve!
Kjo sjellje e papërgjegjshme e përfaqësuesve të koalicionit “Можеме” nuk guxon të kalojë në heshtje dhe pa ndëshkimin e merituar.
Derisa qytetarët respektojnë masat për mbrojtje nga virusi, i njëjti fatkeqësisht po u servohet nga ky koalicion si rezultat i papërgjegjshmërisë te tyre. E duke marrë parasysh se partia më e madhe e këtij koalicioni është në qeveri, dhe është po ajo që vendos për masat dhe ndëshkimet e qytetarëve, vlerësojmë se është diskriminuese ndaj qytetarëve që të njëjtët ta kalojnë këtë skandal në heshtje.
Për shkak se shëndeti i popullit është më i rëndësishëm se gjithçkaAleanca për Shqiptarët kërkonpërgjegjësipërnjë sjellje të tillë. Përgjegjësi duhet të ketë sepse nëmënyrë të drejtpërdrejt rrezikohet jeta e qytetarit dhe së dyti për shkak të shkeljes së Kodit Zgjedhor. Personat përgjegjës duhet t’i thirrinpërgjegjësisë morale dhe ndërgjegjes, ndërkaq koalicioni “Можеме” duhet të kërkojë edhe falje publike për sjelljen e pakujdesshme dhe rrezikun në të cilin i ka ekspozuar qytetarët.
Është për të ardhur keq që çmimin e këtyre veprimeve duhet ta paguajnë qytetarët me shëndetin e tyre!

Aleanca për Shqiptarët,
2 qershor 2020