AShMAA me akuzë për kërcënimet ndaj ekipit gazetar të TV Klan

AShMAA me akuzë për kërcënimet ndaj ekipit gazetar të TV Klan
Tash esht Koha

Agjencia për shërbime mediatike, audio dhe audiovizuele (AShMAA) i dënon kërcënimet e bëra dje kundër ekipit gazetar të TV Klan në rajonin e Kumanovës dhe kujton se ngjarje të tilla paraqesin rrezikim për lirinë e informacionit.

Agjencia, qëndron në kumtesë, në disa raste deri më tani ka reaguar se siguria e punonjësve të mediave në asnjë moment nuk duhet të rrezikohet. Për këtë shkak, nënvizojnë nga AShMAA duhet të bëhen përpjekje maksimale për të krijuar kushte që mediat ta kryejnë punën e tyre në mënyrë profesionale, pa kërcënime dhe presione.

“Duke e marrë parasysh që vetëm mediat e lira çojnë në avancimin e proceseve demokratike, u bëjmë thirrje të lihen të qetë gazetarët që profesionin e tyre të përgjegjshëm shoqëror ta kryejnë pa pengesë dhe me dinjitet, theksohet në kumtesën e Agjencisë për shërbime mediatike, audio dhe audiovizuele (AShMAA).

Tash esht Koha