Autobusët gati për punë/ Rikthimi pa fatorino dhe jo më shumë se 25 pasagjerë

Autobusët gati për punë/ Rikthimi pa fatorino dhe jo më shumë se 25 pasagjerë
Tash esht Koha

Nga
data
11
mars
transporti
publik
u
pezullua
për
shkak

pandemisë
por
ende
nuk
ka
një
datë

saktë
se
kur
mund

rifilloje
puna
prandaj
operatorët
e
transportit
uban
kanë
ndërmarrë
disa
masa
për

siguruar
distancimin
fizik.Rixhin
Qoshja
kryetari
i
shoqatës
kombëtare

transportit
qytetas
thote
se
nuk
ka
ende
një
protokoll
sigurie
dhe
një
datë
fike
për

filluar,
por
subjektet
private
kanë
marrë
masat
anticovid.
Si
dhe
po
mendohet
aplikimi
i
biletës
elektronike.

“Ne
jemi
munduar


bëjmë
disa
prova
tona
si
operator
bazuar

çfarë
kanë
bërë
kolegët
tanë

Europë.
Kemi
bërë
disa
modele,
kemi
ardhur

rezultatin


një
autobus
nuk
mund

qëndrojnë
dot 

shumë
se
25
pasagjerë.
Një
nga
opsionet
thelbësore
për

ruajtur
distancimin
social
brenda

autobus
është
mënyra
se
si
ne
faturojmë
biletën

e
kemi
me
faturino,
dhe
me
faturono
është
e
pamundur

ta
ruajmë
këtë
distancë.
Një
nga
opsionet
do

ishte
biletimi
elektronik
por

nuk
është
diçka

zgjidhet

një
kohë
shumë

shkurtër,
jemi

pritje”-u
shpreh
Rixhin
Qoshja

Qoshja
tha
se
duke
u
bazuar

disa
prej
modeleve

janë
aplikuar
jashtë
vendit,
është
bërë
një
organizim

sediljet
për
pasagjerët,
si
dhe
do

jetë
i
detyrueshëm
përdorimi
i
maskave
dhe
dorezave.
Ai
po
ashtu
shprehet
do
jetë

dorë

qytetarëve
respektimi
i
masave
dhe
se
zyrtarisht
ende
nuk
ka
një
protokoll
sigurie,
por
për
operatorët
e
transportit
urban
duhet

puna

rinis
sa

shpejt.

Tash esht Koha