‘Bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit’/ Tufa nxjerr pseudonimin e Ruçit, Kryetari i Kuvendit nuk reagon

‘Bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit’/ Tufa nxjerr pseudonimin e Ruçit, Kryetari i Kuvendit nuk reagon

Një lajm traonditës për demokracinë dhe institucionet kryesore të shtetit është publikuar nga shkrimtari Agron Tufa, ku Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Gramoz Ruçi, numri dy i shtetit ka qenë bashkëpunëtor i Sigurimit me pseudonimin “cigarja”.

Lajmi është publikuar nga studiuesi Urim Gjata në blogun e tij.

Që shoku Gramoz Ruçi ka qenë edhe spiun, informator i Sigurimit të Shtetit gjatë kohës, kur ka qenë arsimtar në Tepelenë. Ai është rekrutuar me 3 nëntor të vitit 1975 dhe duhet të jetë çaktivizuar me pranimin anëtar i PPSH më 1979, derisa bëhet dhe Kryetar i Komitetit të PPSH-së të Tepelenës. Kuptohet dhe nuk është aspak çudi, që gjithë tejngopja e institucioneve më të larta të shtetit me ish-oficerët e lartë të Sgurimit është bërë nga një i ngjashëm, koleg e ish-bashkëpunëtor i tyre”,- shkruan Urim Gjata.

Në linkun e mëposhtëm shkrimi i Agron Tufës.https://urimgjata.wordpress.com/2020/09/24/bashkpuntori-cigarja-sot-personalitet-i-larte-ne-politiken-shqiptare/?fbclid=IwAR0NVolnbQRRqsldT7envSvu6dG98npjVIiw7JHOQfyzrgXkjU9StcJeklc