Belgjika duhet të ratifikojë Protokollin për anëtarësim në NATO , deri në fund të vitit

Protokolli për anëtarësim të Maqedonisë së Veriut në NATO duhet të ratifikohet nga Kuvendi belg deri në fund të vitit, por afate precize ende nuk ka.

Për dalim nga spekulimet e para në publik,për ratifikim të Protokollit nuk duhet të votojnë që të shtatë parlamentet e shtetit, por vetëm ai federal.

“Vetëm Kuvendi Federal duhet të ratifikojë Protokollin, ndërsa e gjithë procedura duhet të përfundojë me takimin e liderit të NATO-s në Londër deri në fund të vitit.

Diplomatët belg kanë deklaruar se nuk presin ndonjë pengesë politike ose teknike, deri tani në procesin e ratifikimit dhe se deri tani nuk është caktuar ndonjë datë e saktë në kuvendin belg.

Loading…

TAGS