Çfarë i ndodh veturës kur goditni ‘policët e shtrirë’ me shpejtësi të lartë

Çfarë i ndodh veturës kur goditni ‘policët e shtrirë’ me shpejtësi të lartë

Rrugët e Kosovës janë ‘mbushur’ me pengesa rrugore që njihen si “polici i shtrirë”.

Kjo bëhet për të shtyrë shoferët që të ndalin shpejtësinë e veturës në zonat urbane.

E kjo dukuri është në të gjithë botën. Disa ‘youtuber’ të kanalit ‘Warped perception channel’ kanë incizuar veturën e tyre duke kaluar mbi ‘policë të shtrirë’ me shpejtësi të mëdha, për të zbuluar se a i shkaktohen dëme veturës.

Youtuberët këtë e kanë provuar në rrugët e Los Angelosit.

Gjatë testimeve të tyre, ka dal që nëse shoferët i vërejnë pengesat në minutën e fundit dhe frenojnë, pësojnë më shumë dëme në amortizator se sa ata që nuk frenojnë në momentin e fundit, transmeton koha.

Për më shumë shikoni dëmet të cilat shkaktohen nëse i kaloni pengesat rrugore me shpejtësi të mëdha: