Çfarë ndodh nëse konsumojmë limon gjatë gjidhënies?

Çfarë ndodh nëse konsumojmë limon gjatë gjidhënies?

Me siguri asgjë e keqe nuk ndodh! Ndërkohë të mirat që ju vijnë janë si më poshtë.

Limoni në gjidhënie, të gjitha përfitimet që nëna dhe fëmija ka

  • Sasia e qumështit të gjirit shtohet në mënyrë të shëndetshme. Trupi hidratohet dhe kjo gjë shkakton rritjen e sasisë së qumështit që prodhohet. Uji me limon është ideali edhe për stinën e verës.
  • Parandalon problemet tretjes tek fëmija, si edhe gazrat apo dhimbjet e barkut.
  • Pastron qumështin e fëmijës. kjo falë vetive që limoni ka për të pastruar trupin nga toksinat, për të stimuluar tretjen dhe asimilimin e disa përbërësve. Ai ndalon futjen e toksinave në qumësht.
  • Qetësihen problemet që nëna mund të ketë me fytin.
  • Ndihmon në uljen e presionit të gjakut. Dhe të mos harrojmë se presioni i lartë është tepër i shpeshtë gjatë ushqyerjes me gji.
  • Ndihmon në forcimin e venave. Nënat zakonisht vuajnë prej variceve pas lindjes dhe pirja e ujit me limon do të ndihmojë për t’i trajtuar.
  • Pamja e lëkurës përmirësohet ndjeshëm dhe kjo falë vitaminës C.
  • Parandalohet rreziku i shfaqjes së kancerit të gjirit.
  • Pastrohet gjaku. Pra infeksionet do të mbahen larg gjatë kohës së ushqyerjes së fëmijës me gji.

TAGS