Çfarë tregon pamja dhe ngjyra e gjuhës për shëndetin tuaj

Çfarë tregon pamja dhe ngjyra e gjuhës për shëndetin tuaj

Forma e gjuhës:

Një gjuhë e hollë mund të jetë tregues, që keni probleme me dehidratimin dhe metabolizmin.

Një gjuhë e fryrë mund të tregojë se keni probleme me gjëndrën tiroide dhe infeksione.

Një gjuhë e trashë mund të shërbejë për të kuptuar, se keni mungesë të vitaminës B1.

Vijat e gjuhës:

Vija e harkuar zakonisht lidhet me problemet e shtyllës kurrizore. Nëse harku ndodhet afër fundit të gjuhës, ju duhet ta kontrolloni shpinën.

Nëse vini re se përdredhja ndodhet në pjesën e mesme të gjuhës ka gjasa, që keni probleme me zonën e kraharorit.

Nëse përdredhja ndodhet afër majës së gjuhës, ju mund të keni probleme me qafën e mitrës.

Nëse në gjuhë ju shfaqen shenja të kuqe dhe të çara, atëherë ju mund të jeni duke vuajtur nga ndonjë inflamacion.

Është shumë e rëndësishme, që nëse keni ndonjë nga simptomat e mësipërme, të mos diagnostikoheni vet, por të këshilloheni me mjekun. /Express

TAGS