Çiftet që shpenzojnë më pak në dasma, kanë martesa më të qëndrueshme

Çiftet që shpenzojnë më pak në dasma, kanë martesa më të qëndrueshme

Të mendosh për një martesë është si diçka që ndodh vetëm një herë në jetë – është një magji që mund të “shkatërrojë” kufijtë e çdo buxheti.

A është veshja apo unaza e njëjtë me atë të cilën e kemi ëndërruar por jashtë buxhetit tuaj?

Nuk ka problem, është një sakrificë e denjë për diçka që do të zgjasë përgjithmonë. Por, para se të zhyteni në botën e kredisë dhe borxhit, kontrolloni për të parë se çfarë ekspertët thonë, njofton abcnews.al.

Studimet zbuluan se një martesë me shpenzime të vogla mund të jetë çelësi i një martese të qëndrueshme.

1.Një martesë e shtrenjtë nuk do të thotë një martesë e qëndrueshme

Ndërsa e gjithë industria e dasmave përpiqet të na bindë të shpenzojmë sa më shumë që të jetë e mundur në një martesë përrallore, profesorët në Universitetin Emory vendosën të bëjnë diçka që askush nuk e ka bërë më parë – për të parë nëse ekziston një lidhje midis shpenzimeve të dasmës dhe kohëzgjatjes së martesës.

Për të arritur në përfundimin e tyre, ata panë festimet e dasmave të më shumë se 3,000 njerëzve. Ekspertët zbuluan se njerëzit që shpenzuan më pak se 1000 dollarë në ceremoninë e tyre të dasmës, kishin pothuajse një mundësi 50% më të lartë për të qëndruar së bashku, në krahasim me ata që shpenzuan më shumë se 20,000 dollarë.

E njëjta ide është e vërtetë edhe për unazën e fejesës. Kërcënimi për divorc u rrit së bashku me çmimin e unazës.

2.Njerëzit hyjnë në borxhe dhe kjo bëhet një shqetësim më pas

Sipas ekspertëve, stresi i borxhit është një arsye e fortë që ndikon tek ndarjet. Studimet e mëparshme kanë treguar se një barrë monetare është çështja kryesore për të cilën diskutojnë çiftet. Dhe kjo është arsyeja e dytë (menjëherë pas mashtrimit) që çon në divorc.

Pra, magjia është mjaft e thjeshtë – një martesë e vogël nuk çon në borxhe dhe ka më pak arsye që do t’ju bëjnë të ndaheni.

Por ky konstatim nuk është i vetmi që u zbulua gjatë studimit. Profesorët gjithashtu zbuluan se ka disa gjëra që mund t’ju ndihmojnë të qëndroni së bashku.

3.Ata që preferojnë të festojnë vetëm divorcohen më shpesh

Një martesë e shtrenjtë nuk është e njëjtë me një martesë të madhe. Hulumtimi konfirmon se çiftet, dasma e të cilëve kishin më shumë se 200 mysafirë prireshin të qëndronin së bashku, në krahasim me ata që festuan vetëm këtë ditë.

4.Një muaj mjalti zgjat kohëzgjatjen e martesës tuaj

Dhe nëse nuk dëshiron të kesh shumë njerëz përreth, ti mund të investosh në një muaj mjalti. Një pushim i bukur duket se i shton për shtat një martese së lumtur- çiftet që vendosën të “zhduken” për aventura së bashku ishin 59% më të predispozuar të kishin një martesë të suksesshme.

TAGS