Dashuri siberiane

Dashuri siberiane

Poezi e shkruar nga Drita Çomo.

Po bie shi…dhe ti je kaq larg
Po ndoshta dhe s’dua te jem me ty
Ky qiell gri… Në shpirt- kaq akull
Kaq ftohte në shpirt. Si në Siberi.

E megjithatë, unë të dua
Dhe të dua shumë , çuditërisht
Po që se të urresh është njësoj si të duash
Të urrej dhe të dua njëkohësisht

Te urrej për atë , që më prishe qetësinë
Te urrej, pse erdhe tek unë
Për çdo gjë të vërtetë dhe çdo gjë të dyshimtë
Të urrej dhe të dua kaq shumë

Dhe në shpirt kam dimër, gjithnjë dimër
Një ftohtësi pa fund dhe pa anë
Në sa grade nën zero paske lindur
Dashuria ime siberiane

Në të terë qenien time bie shi
Dhe ti nuk je. Dhe ti je kaq larg
Kam dëshirë për ty, kam nevojë për ty
Dhe prape s’dua të jemi bashkë.