Deputetët me iniciativë për një njësi zgjedhore

Deputetët me iniciativë për një njësi zgjedhore

Dymbëdhjetë deputetë të Kuvendit Republikan kanë ngritur iniciativë për ndryshimin me modelit zgjedhor, duke kërkuar një njësi zgjedhore në nivel të të gjithë shtetit.

Raportohet se deputetët sot kanë kërkuar takim me kreun e kuvendit, Talat Xhaferi dhe me liderët e LSDM-së, VMRO-DPMNE-së dhe BDI-së, Zoran Zaev, Hristijan Mickoski dhe Ali Ahmeti.

“Vlerësojmë së në këtë mënyrë do të sigurohet më shumë transparence dhe inkluzivitet në të gjithë procesin si dhe respektim të vullnetit të atyre qytetarëve që presin demokratizimin e vendit përmes ndryshimeve në modelin zgjedhor”, shkruajnë mes tjerash deputetët të cilët kanë ngritur këtë nismë.

Loading…