Dialogu nuk ka alternativë

Dialogu nuk ka alternativë

Kreu i Misionit të OSBE-së në Kosovë, Jan Bratu, tha sot se dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës nuk ka alternativë dhe se është “koha për të luftuar të kaluarën”, me vërejtjen se OSBE do të angazhohet me kënaqësi në procesin e bisedimeve nëse Bashkimi Evropian e kërkon këtë.

Njeriu i parë i OSBE-së për Radio Kontakt plus, pranon se është e vështirë të flitet për gjëra të vështira, por thekson se mungojnë alternativa në dialog, duke kujtuar se shumë prej tyre kanë thënë këtë, përfshirë presidentin serb Aleksandar Vuçiq dhe përfaqësuesit e Kosovës.