Do të nis realizimi i autostradës Shkup-Bllacë

Pas disa vitesh premtime, përfundimisht do të nis realizimi i autostradës Shkup-Bllacë. Pasi që të shpallet tender, do të nisin punimet të ndarjes së parë prej 2 km, ndërsa pjesa e dytë do të fillojë në vitin 2020, derisa punimet pritet që të zgjasin afërsisht 36 muaj.

Autostrada është e gjatë 12,5 km dhe vlera e saj do të arrijë 110 milionë euro. Me këtë rrugë, udhëtimi nga Shkupi për në Prishtinë do të shkurtohet për 2 orë e 45 minuta.

Loading…

TAGS