E pabesueshme: Këto janë kimikatet vdekjeprurëse që përmban një cigare e vetme

E pabesueshme: Këto janë kimikatet vdekjeprurëse që përmban një cigare e vetme

Një cigare përmban rreth 600 përbërës, ato kur digjen krijojnë më shumë se 7000 kimikate.

Të paktën 69 nga këto kimikate thuhet se shkaktojnë kancer, dhe shumë të tjera janë toksike, transmeton Gazeta Metro.

Shumë nga këto kimikate gjenden gjithashtu në produktet e konsumit, por këto produkte kanë etiketa paralajmëruese siç është paketimi i helmit të miut.

Ndërsa publiku paralajmërohet për rrezikun e helmeve në disa produkte, në cigare nuk ka asnjë paralajmërim të tillë për toksinat në tymin e duhanit.

Këtu janë disa nga kimikatet që ndodhen në tymin e duhanit, dhe vendet e tjera ku ato gjenden:

Aceton– që përdoret për heqjen e llakut të thonjëve

Acidi acetik– përbërës në ngjyrën e flokëve

Amoniaku– një pastrues i zakonshëm shtëpiak

Arseniku– përdoret në helmin e miut

Benzeni– gjendet në çimento gome dhe benzinë

Butan– përdoret në lëng më të lehtë

Monoksidi i karbonit– lëshohet në gazrat e makinave

Lëngu formaldehid– balancues

Hexamine– gjendet në lëng më të lehtë për skarë

Lead– përdoret në bateri

Metanoli– një komponent kryesor në karburantin e raketës

Nikotina– përdoret si një insekticid

Material Tar Tar– përdoret për shtrimin e rrugëve

Tolueni– përdoret për të prodhuar bojë.

TAGS