E prekura nga kanceri i mitrës: Mos e injoroni këtë simptomë

Kanceri i mitrës është lloji i katërt i kancerit më i përhapur në mesin e grave, megjithatë shumë pak kanë njohuri për simptomat.

Një grua me inicialet F.G, 35-vjeçare, u diagnostikua me kancer kur po përpiqej të konceptonte për një fëmijë.

“Asnjëherë nuk ishte përmendur fjala kancer – deri në momentin që u zbulua masa tumorale”, tregon ajo.

Ekspertët thonë se kanceri i mitrës është lehtësisht i trajtueshëm nëse kapet herët dhe shenja më e zakonshme e tij është çrregullimi i ciklit menstrual.

Shumica e rasteve me kancer të mitrës shfaqen tek gratë që kanë hyrë në menopauzë, megjithatë nuk përjashtohen as më të rejat.

“Të gjithë ishin të shokuar, përfshirë edhe gjinekologia”, tregon ajo.

Kanceri kishte avancuar, prandaj Faith duhej t’i nënshtrohej një operacioni për heqjen e masës tumorale, si dhe trajtimit me rreze dhe kimoterapisë.

Edhe pas përfundimit të trajtimit rraskapitës, problemet për të vazhdonin. Po vuante nga depresioni dhe problemet me zorrët.

Para kësaj eksperience të dhimbshme, Faith tregon se nuk dinte asgjë për kancerin e mitrës.

Disa nga shenjat më të përhapura të kancerit të mitrës, përveç gjakderdhjes së papritura vaginale, janë: gjakderdhja pas menopauzës, gjakderdhje para apo pas ciklit menstrual, gjakderdhje pas aktit seksual, perioda shumë të çrregullta, gjakderdhje të shumtë gjatë periodave, nuk menaxhohen as me ilaçe dhe sekrecione vaginale të ujshme ose me gjak.

TAGS