Edhe sonte protesta në Shkup

Protestë masive sot do të ketë nga ora 18 para objektit të Prokurorisë Speciale Publike-Shkup, thonë lëvizja qytetare “Protestoj”, e cila njofton protesta të përditshme dhe masovikisht pritet të jetë të premten më prill 15 para Kuvendit.

“Ne, që protestuam rrugëve të Maqedonisë në emër të lirisë, drejtësisë dhe barazisë, e drejtojmë këtë Shpallje për Bashkim te të gjithë liri dhe drejtësi dashësit në shoqëri nën flamurin e luftës së përbashkët për çlirimin nga despotë të korruptuar që na sollën në prag të shkatërrimit të plotë. Të mllefosur nga shkatërrimi i asaj pak qëndrueshmërie të shtetit të Maqedonisë, të zemëruar me të cilin Nikolla Gruevski dhe bashkëpunëtorët e tij shkatërruan ardhmërinë brezat e ardhshëm të qytetarëve të Maqedonisë, duke mos dashur të rrijmë duarkryq dhe në heshtje ta vrojtojmë shpërbërjen e gjithë asaj që është demokratike, duke refuzuar të bëjmë kompromis dhe për të negociuar me regjimin e paligjshëm”, thuhet në shpalljen e” protestës “dhe njoftoi se do të protestojnë çdo ditë në orën 18 dhe se të premten do të organizohet protestë masive para Kuvendit të Maqedonisë.