Edhe tetë vende drejt përfundimit të Protokollit për aderim të vendit në NATO

Edhe tetë vende drejt përfundimit të Protokollit për aderim të vendit në NATO

Turqia dhe Çekia janë dy vendet të cilët së fundmi e kanë ratifikuar Protokollin për anëtarësim të vendit në NATO

“Jemi të bindur se aderimi i Maqedonisë së Veriut në NATO do të forcojë stabilitetin e përgjithshëm dhe sigurinë e Ballkanit, ndërsa njëkohësisht edhe vetë Aleancën e NATO-s.” ka deklaruar zv/kryeministri çek Jan Hamaçek gjatë ratifikimit të Protokollit.

Vendet që ende nuk e kanë ratifikur Protokollin për aderim të vendit në NATO janë: Luksemburgu, Holanda, Spanja, Islanda, Italia, Franca, SHBA-të dhe Mbretëria e Bashkuar.