Efektet pozitive të kivit që nuk i keni ditur më herët

Efektet pozitive të kivit që nuk i keni ditur më herët
Tash esht Koha

Kivit janë fruta me një shije shumë të mirë por edhe me përfitime të mëdha shëndetësore.  Disa nga përfitimet shëndetësore të këtij fruit janë:

Ndihmon në shërimin e astmës– ky frut përmban sasi të lartë të vitaminës C dhe antioksidantë, të cilët janë shumë të mirë në trajtimin e astmës dhe në përgjithësi në përmirësimin e funksionit të mushkërive.

Ndihmon tretjen- kivit përmbajnë shumë fibra, të cilët ndihmojnë tretjen e ushqimit. Këta fruta mund të përdoren dhe për trajtimin e konsitipacionit po kapsllëkut.

Përmirëson funksionin imunitar- vetëm një kivi siguron një sasi të mirë të vitaminës C, e cila dihet se ka një rol bazë në forcimin e sistemit imunitar.

Përmirëson shtypjen e gjakut- substancat bioaktive, që kivi përban I sigurojnë atij edhe vlera, të cilat kanë ndikim edhe në menaxhimin e tensionit të lartë të gjakut.

Përmirëson shikimin– konsumimi I rregullt I kivit, ndihmon në mbrojtjen e makulës, e cila është përgjegjëse për dobësimin apo humbjen e shikimit.

Redukton mpiksjen e gjakut- disa studime të ndryshme kanë treguar se ngrënia e dy deri në tri kivi në ditë, e ulë ndjeshëm rrezikun e mpiksjes apo koagulimit të gjakut. Gjithashtu aty është zbuluar se kivit reduktojnë sasinë e yndyrnave në gjak, dhe krahasohen me efektin e aspirinës. /Express/Healthline.

Tash esht Koha
TAGS