Ekspertët befasohen me pacientin, të cilit mbi thua po i rritej edhe një tjetër (Foto)

Pacienti i paemëruar nga Pakistani, ka befasuar ekspertët kur tregoi se në thoin e gishtit të mesit, po i rritej edhe një thua i vogël.

Meqenëse kishte dhimbje të vazhdueshme, 28-vjeçari shkoi në spital dhe kërkoi trajtim për ta larguar, transmeton Telegrafi.

Mjekët hezitonin ta operonin, derisa nuk u zbulua se ky zgjatim përbëhet nga keratina – proteina me e fortë që e përbën thoin.

Ekipi i qendrës spitalore në Behawalpur, e kanë përshkruar këtë si ‘thua të dyfishtë’, në hulumtimin shkencor të publikuar në një forum.

Ky rast, del të jetë i katërti që është trajtuar ndonjëherë në literaturën medicinale, megjithëse nuk është i padëgjuar.

“Rastet të tilla, ka në të gjitha shtetet dhe janë shumë të rralla. Pacientët kërkojnë ndihmë, sepse kanë dhimbje të mëdha dhe për arsye estetike”, është përfunduar hulumtimi. /Telegrafi/

TAGS