Facebook gjobitet nga Gjermania me 2 milionë euro

Facebook gjobitet nga Gjermania me 2 milionë euro

Facebook do ta paguajë shtrenjtë shkeljen e ligjit të transparencës në Gjermani.

Autoritetet gjermane kanë gjobitur Facebook (FB.O) me 2 milionë euro (2.26 milion dollarë) për shfaqjen e pamjeve të shtrembëruara të sasisë së përmbajtjeve të paligjshme në platformën e mediave sociale, një shkelje e ligjit të vendit për transparencën në internet, raporton “Reuters”, transmeton lajmi.net.

Në një deklaratë të lëshuar të martën, Zyra Federale e Drejtësisë, një agjenci gjyqësore, tha se duke publikuar informacione të paplota në lidhje me ankesat që kishte marrë, gjiganti i internetit krijoi një pamje të skajshme.

Të ballafaquar me një reagim global mbi rolin që platforma e tij luajti në fushatat zgjedhore nga Shtetet e Bashkuara në Britani deri në Filipine, Facebook ka qenë në një lidhje me publikun për të përmirësuar imazhin e saj.

Sipas ligjit të transparencës në rrjetin e Gjermanisë, platformat e mediave sociale duhet të raportojnë numrin e ankesave për përmbajtjen e paligjshme që kanë marrë. Akuza se Facebook-u i nënvlerësuar shkeljet mund të dëmtojë përpjekjet e saj për të ndezur reputacionin e saj të ndotur.

“Kjo krijon një pamje të shtrembëruar të shkallës së përmbajtjes ilegale në platformë dhe mënyrën se si Facebook merret me të,” tha zyra. “Raporti përmban vetëm një pjesë të ankesave të informacionit të paligjshëm.”

Në vitin 2018, Facebook tha se kishte marrë 1,048 ankesa në lidhje me përmbajtjen e paligjshme në platformën e saj gjatë gjysmës së dytë të atij viti, sipas raportit të saj të transparencës.

TAGS