Facebook zbulon tiparin e ri ‘Watch Party’, për video të drejtpërdrejt televizive

Tash esht Koha

Facebook lansoi një opsion të ri në korrik të vitit të kaluar për të lejuar anëtarët e grupit të shikojnë video drejtpërdrejt ose të regjistruara në kohë reale dhe të bashkëveprojnë me përdoruesit e tjerë duke shikuar së bashku përmbajtjen.

Megjithatë, përvoja e shikimit ishte e kufizuar vetëm në videot në internet.

Tani, gjiganti i rrjeteve sociale po teston një eksperiencë të re të ‘Watch Party’ në të gjithë botën, që do t’i lejojë anëtarët e grupeve të shfaqin video të drejtpërdrejta televizive dhe gjithashtu të angazhohen me shikuesit e tjerë.

Facebook planifikon fillimisht të nxjerrë në pah grupet gjatë ngjarjeve sportive si Ligën e Kampionëve të UEFA-s. Pasi të fillojë një ndejë shikimi rreth ndeshjeve të futbollit, tifozët mund të bëjnë tifo ose diskutojnë tema të lidhura me lojën me njëri-tjetrin.

Përveç kësaj, Facebook gjithashtu ka në plan të eksperimentojë me karakteristika të tjera interaktive duke përfshirë aftësinë për të krijuar sondazhe të drejtpërdrejta, shtoni pyetje dhe të ofroni fakte zbavitëse.

Në të ardhmen, në opisonin për përmbajtjen televizive të drejtpërdrejtë do të përfshihen në llojet e tjera të emisioneve televizive. /Telegrafi/

Tash esht Koha
TAGS