Filipçe: Kemi treguar kujdes të veçantë për pacientët dhe personelin mjekësorë

Filipçe: Kemi treguar kujdes të veçantë për pacientët dhe personelin mjekësorë

Gjatë 2 viteve të fundit, ne kemi treguar masa dhe politika specifike në kujdesin shëndetësor që me të vërtetë nënkuptojnë kujdesin për pacientët, profesionistë të kujdesit shëndetësor, kushte të përmirësuara në institucionet e kujdesit shëndetësor publik dhe ilaçe të përballueshme në çdo kohë të muajit, deklaroi Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe.

Me heqjen e kuotave të barnave pa recetë, ne po zgjidhim problemin dekadë të mungesës së ilaçeve, në interes të qytetarëve tanë, ilaçet përshkruhen më racionalisht, kontrolli është më i madh, nuk ka pritje të gjata. Kemi sjell tre insulina të reja dhe kemi blerë 10 pompa insulinë shtesë. Diabetikët, të cilëve u është ofruar ilaçe me një certifikatë cilësie, kanë pezulluar importet paralele. Tani, ata kanë terapi me cilësi më të lartë. Për 2 vjet, ne siguruam 5 ilaçe të reja dhe rritëm buxhetin për sëmundje të rralla”, tha Filipçe.

Ai tha se gjatë udhëheqjes së OBRM-PDUKM-së, është shkelur dinjiteti dhe të drejtat e personelit mjekësor.

Ai shtoi se më herët u rritën pagat për 10% për infermierët dhe 15% për mjekët specialistë, ndërsa filloi edhe procesi i ndërtimit të një qendre të re klinike.