Fitimi i Google-t bie ndjeshëm në 3-mujorin e tretë 2019

Fitimi i Google-t bie ndjeshëm në 3-mujorin e tretë 2019

Kompania postoi fitim 1.7 miliardë dollarë më pak në tremujorin e tretë sesa kishin parashikuar analistët, ndërsa gjeneroi 175 milionë dollarë më shumë të ardhura.

Aksionet e kompanisë ranë me 1.6% për shkak të rënies së fitimit. Google ka shtuar shpenzimet në muajt e fundit sidomos në shërbimet cloud dhe pajisjet elektronike konsumatore, dy sektorë, të cilët i sheh esencialë për ruajtjen e lidershopit përballë konkurrencës së Amazon dhe Microsoft.

Bizneset e reja po shtyjnë Google drejt shitjes së abonimeve, pajisjeve dhe licencave të përdorimit të teknologjive. Shpenzimet u rritën me 25% krahasuar me një vit më parë në 31.1 miliardë dollarë.

Google gjeneron 85% të të ardhurave nga shitja e reklamave dhe teknologjisë së reklamimit dhe raportoi të ardhura prej 40.5 miliardë dollarë. Fitimi ishte 7.1 miliardë dollarë nga 8.8 miliardë dollarë që kishin parashikuar analistët.

TAGS