Formula 1 prezanton veturën revolucionare të vitit 2021

Formula 1 prezanton veturën revolucionare të vitit 2021
19:46 | 31 Tetor 2019

Formula 1 ka prezantuar veturën garuese të vitit 2021, që përfshin një ulëse me koncept të ri, një rregullore të re teknike dhe sportive.

Siç tregohet nga Jean Todt, president i Formula 1, “kanë kaluar dy vjet punë dhe zhvillim intensiv që të publikohet ky version i veturës”, transmeton lajmi.net.

Vetura nxjerr në pah aerodinamikën e re të thjeshtuar në krahët e përparëm dhe të pasëm, si dhe sfondi dhe shpërndarësi i ri.

Pesha minimale e makinës do të rritet nga 743 në 768 kilogramë, pasi Pirelli i ri 18 rrit peshën, si dhe kufizimin e materialeve të lehta dhe implantimin e pjesëve standarde, të cilat e bëjnë pesha rritet në përgjithësi.

Gomat do të kenë një dizajn identik për të gjithë prodhuesit, dhe batanijet do të jenë nga një furnizues i vetëm. Të gjithë këta elementë do të kontribuojnë në më shumë shpenzime të përmbajtjes së ‘F1’. /Lajmi.net/

TAGS