Fshati që shfaqet një herë në vit (Foto)

Fshati që shfaqet një herë në vit (Foto)

Një fshat në Indi është i dukshëm vetëm një muaj në vit, pasi në pjesën tjetër të vitit, ai zhduken nën ujë. Fshati ndodhet mes dy maleve dhe BBC transmeton se dikur ishte një zonë e begatë dhe pjellore me rreth 3 mijë banorë.

Në vitin 1985, ai pushoi së ekzistuari për ndërtimi e digës së parë të shtetit, e shkatërroi atë.

Çdo vit, megjithatë, në muajin maj, uji ul nivelin e tij dhe në këtë periudhë banorët e vjetër takohen atje. Toka e gërryer,  rrënojat e shtëpive dhe strukturave fetare, kanalet e mbushura me ujë, janë ato që krijojnë pamjen e fshatit të zhdukur.

TAGS