Garevski: Askush nuk mund të thote me saktësi nëse do ketë ose jo tërmet te ri

Nuk ekziston sizmolog ose ekspert i inxhinierisë së tërmetit i cili mund saktësisht të thotë se do të ketë apo jo tërmet të ri, ka thënë njeriu i parë i Institutit për inxhinieri të tërmeteve dhe sizmologjik, Mihail Garevski.

Sipas tij, tërmeti me magnitudë prej 5 shkallëve sipas Rihterit nuk do të duhet të shkaktoj dëmtim të konstruksioneve kryesore të ndërtesave.

Dëmtime më të vogla janë vërejtur në më shumë objekte në Shkup, ndërsa apelohet deri tek qytetarët nëse vërejnë dëmtime më të mëdha të objekteve ku jetojnë, t’i informojnë organet kompetente.