Gjashtë simptoma të cilat mund të tregojnë kancerin e mushkërive

Gjashtë simptoma të cilat mund të tregojnë kancerin e mushkërive
Tash esht Koha

Kanceri
i
mushkërive
është
njëri
ndër

cilët
brenda
vitit
merr


shumti
jetëShkaqet

mund

çojnë

kancerin
e
mushkërive
janë
shumë,
dhe
ne
i
njohim
pothuajse

gjithë:
ajrin
e
ndotur,
tymin,
kimikatet
e
kështu
me
radhë.

Përveç
simptomave

zakonshme,
ekzistojnë
edhe
ato


vogla
për

cilat
nuk
do

kishit
mundur
kurrë

mendonit

do

mund

tregonin
sëmundjen
e
tillë

rëndë.

Shenjat
e
mundshme
përfshijnë
këto
si
vijon:

 1. Ënjtja
  e
  qafës
  dhe
  e
  fytyrës:
  Mund

  tregojnë
  tumorin

  mushkëri
  i
  cili
  shkakton
  presion
  dhe
  vështirëson
  qarkullimin
  e
  gjakut.
 2. Majat
  e
  trashura
  dhe

  rrumbullakuara

  gishtave
  dhe
  thonjve.
 3. Dhembja
  e
  kryqeve
  dhe
  e
  kërdhokullave.
  Kjo
  dhembje
  mund

  tregojë

  kanceri
  i
  mushkërive
  është
  përhapur

  kocka.
 4. Kolla
  e
  cila
  nuk
  pushon:
  Kolla
  e
  cila
  nuk
  tërhiqet

  shumë
  se
  dy
  deri

  tri
  javë
  duhet

  verifikohet.
 5. Lodhja
  kronike:
  Lodhja
  e
  cila
  nuk
  pushon
  as
  pas
  gjumit

  mirë
  apo

  kafesë

  fortë
  mund

  jetë
  simptomë
  e
  sëmundjes

  rrezikshme,
  ndërkaq
  rezultat
  janë
  kimikaliet

  cilat

  gjake
  lirojnë
  tumorin.
 6. Niveli
  i
  lartë
  i
  kalciumit

  gjak:
  Kanceri
  mund

  shkaktojë
  lirimin
  e
  kalciumit
  nga
  kockat

  gjak.

Ndër
simptomat
e
kancerit

mushkërive
ka
edhe
dhimbje
koke
dhe
dhimbje
kockash,
veçanërisht
nëse
ato
janë

forta.

Shqetësohuni
edhe
nëse
keni
rënë

masë

muskujve,
humbje

oreksit
dhe
kujtesës,
sekrecione

bollshme

mukusit,
me
ngjyrë

ndryshme
nga
normale.

Sigurisht,
e
përsërisim,
vuajtja
nga
këto
simptoma
nuk
do

thotë
se
po
vuani
nga
kanceri:
shumë
prej
tyre
mund

thonë
diçka
tjetër.

Tash esht Koha