Gjermania dha dritën e gjelbër për hyrjen e vendit në NATO

Gjermania dha dritën e gjelbër për hyrjen e vendit në NATO

Bundestagu Gjerman ratifikoi Protokollin e Anëtarësimit në NATO. Gjermania u bë kombi i 16-të në 29 shtete anëtare që formalizuan bashkimin me aleancën më të madhe ushtarako-politike në botë, njofton Meta.mk.

Qeveria e Gjermanisë është e bindur se pranimi i Republikës së Maqedonisë Veriore në NATO do të kontribuojë për sigurinë dhe stabilitetin në zonën euroatlantike.

Për ratifikimin e anëtarësimit, ata kundërshtuan alternativën populiste për Gjermaninë (AfD) dhe të Majtën.

Më parë, edhe Norvegjia ratifikoi protokollin e pranimit të vendit në NATO.