Goldman Sachs: Apple mund të ketë fatin e njejtë sikur Nokia

Kohët e fundit, CEO i Apple, Tim Cook, u deklarua për media, ku ai pranoi se kompania po shihte një kërkesë të dobët për iPhone-ët e tyre, veçanërisht në Kinë.

Kjo gjithashtu rezultoi në uljen e vlerësimeve të tyre financiare nga Apple, gjë që për fat të keq gjithashtu rezultoi me rënien e çmimeve të aksioneve të Apple, duke shkaktuar humbjen e një pjese të ndjeshme të vlerës së tregut.

Mund të thuhet se kjo nuk është ajo që investitorët po shpresonin dhe tani sipas Rod Hall nga Goldman Sachs, duket se firma e investimeve mendon se mënyra se si Apple po shkon, ata mund të përfundojnë si një Nokia tjetër.

Sipas Hallit, ai thotë se ashtu siç bëri Nokia në kohën e tyre, Apple po mbështet gjithashtu shumë që konsumatorët vazhdimisht të përmirësojnë pajisjet e tyre.

Për fat të keq kjo nuk po ndodh pasi iPhone janë bërë më të shtrenjtë me çdo lansim, duke i bërë ata shumë të shtrenjtë për njerëzit për të bërë përmirësime në frekuencën që ata janë mësuar.

Megjithatë, Hall thekson se gjithçka nuk është domosdoshmërisht errësirë për Apple dhe thotë se përtej Kinës, Goldman Sachs nuk sheh prova të forta të ngadalësimit të konsumatorëve në 2019. /Telegrafi/

TAGS