Google do ta “fshijë automatikisht” historikun e shfletimeve

Google do ta “fshijë automatikisht” historikun e shfletimeve

Google do t’u ofrojë përdoruesve mundësinë për të fshirë automatikisht historinë e kërkimit dhe të vendndodhjes së tyre pas tre muajsh.

Google tashmë lejon përdoruesit të fshijnë manualisht të dhënat që mbledhin kur përdorin produktet e tyre si YouTube, Hartat dhe Kërkimi.

Tani, në një përpjekje për të ofruar më shumë kontroll mbi të dhënat personale, do të ofrojë mundësinë e fshirjes automatike pas tre apo 18 muajsh, raporton “BBC”.

Google tha se opsionet e reja do të shfaqen në “javët e ardhshme”.

Gjiganti i kërkimit është ballafaquar me shqyrtimin e të dhënave personale që mbledh. Në nëntor, u akuzua për ndjekjen e vendndodhjes së njerëzve kur kishin ndërprerë historikun e vendndodhjes.

Dhe në fillim të këtij muaji, në befasi të shumë njerëzve, Google tha se shqyrtuesit e njerëzve ndonjëherë dëgjonin regjistrime zanore nga kryetari i saj i shtëpisë dhe nga aplikacioni Ndihmës.

TAGS