Greqia paguan 450 pound për familje nëse shkoni të jetoni në këtë ishull

Greqia paguan 450 pound për familje nëse shkoni të jetoni në këtë ishull

Antikythera, që ndodhet midis Kretës dhe Kythirave, madje po hedh një pjesë të tokës në marrëveshje, kështu që të ardhurit mund të ndërtojnë shtëpinë e tyre ose edhe një biznes, përcjellë Indeksonline.

Ishulli është 20 kilometra katrorë dhe ka vetëm 24 banorë të përhershëm, me popullsi që rritet në 40 në verë.

Shumë të rinj që u rritën në ishull tani kanë lëvizur diku tjetër në Greqi, gjë që do të thotë që Antikythera ka një popullsi të plakur.

Por shpresohet që kjo skemë e re, e cila sponsorizohet nga Kisha Ortodokse Greke, e cila do të paguajë stipendinë për tre vjet, do të tërheqë të rinjtë me familje.

TAGS