“Herbalife Nutrition”- jetoni në kohën moderne me një mënyrë të shëndosh të ushqyerit

“Herbalife Nutrition”- jetoni në kohën moderne me një mënyrë të shëndosh të ushqyerit

Në prag të 40 vjetorit të kompanisë udhëheqëse të ushqimit në botë me hulumtimet e saja shkencore u konfirmua që ushqimi i ushqyerjes me Herbalife është një dietë optimale në luftën kundër mbipeshes.

Ndërmarrja kryesore në botë e ushqimit, Herbalife Nutrition, vitin e ardhshëm feston 40 vjet të ekzistencës në treg. Në prag të jubileut të madh dje në Shkup në hotelin “Marriot” u organizua një veprimtari solemne edukative që fliste për stilin e jetës së shëndetshme dhe iniciativën globale dhe fushatën “Nutrition for Zero Hungar”.

Drejtori i Herbalife Nutrition dhe përgjegjësi për rajonin e Evropës Juglindore, Goran Nikoliç, foli për rolin dhe misionin e kompanisë në disponueshmërinë e ushqimit të shëndetshëm.

“Cdo ditë mbi 4 milion tronditje bimore konsumohen në të gjithë botën. Gjë që paraqet përgjegjësi dhe sfide të madhe për cilësinë e çdo kompanie . Herbalife Nutrition është i pranishëm në mbi 94 tregje globale me të ardhura vjetore prej mbi 5 miliardë dollarë dhe mbi 4 milion shpërndarës. Kompania gjithashtu ka një mision humanitar, të vendosur në 1994 nga “Fondacioni Herbalife Nutrition që ndihmon fëmijët e pangopur me probleme rritjeje dhe zhvillimi në shkollim, duke i dhënë komunitetit një cilësi më të mirë të jetës”, tha Nikoliç. në një konferencë për shtyp me rastin e jubileut.

Dr. Xhonatan Yarom nga Izraeli, i cili është kryetar dhe drejtori kryesor ekzekutiv i Herbalife Nutrition foli për një jetë të shëndetshme dhe ushqim të shëndetshëm. Ai është ithtar i misionit të kompanisë për të përmirësuar zakonet e ngrënies së njerëzve në të gjithë botën duke udhëhequr një mënyrë jetese të shëndetshme aktive dhe një ushqim cilësor.

“Cfarë është e nevojshme për të qenë të shëndetshëm? Sot është vërtetuar shkencërisht se njerëzit duhet të jenë fizikisht aktiv dhe të ushqehen siç duhet për t’u siguruar që ata konsumojnë përbërësit e nevojshëm çdo ditë. Cfarë është shëndeti? Përkufizimi i shëndetit është mungesa e sëmundjes. Nuk varet nga gjenetika, ndikon 30 përqind dhe rrethanat shoqërore, ose mjedisi 15 përqind. Mjedisi në të cilin kemi lindur është shumë i rëndësishëm, sepse sjell rreziqe, dhe pika e fundit është sjellja, mënyra se si jetoni, që do të thotë shumë varet nga ju.Popullsia në Evropë po fiton peshë, kështu që 50 përqind e popullsisë është mbipeshë. Është pasojë e përmirësimit të mënyrës së jetesës dhe disponueshmërisë së produkteve gjithnjë e më të ndryshme. Një e katërta e njerëzve në botë janë mbipeshë, 8 përqind janë mbipeshë ose të sëmurë. Problemi është duke u bërë më serioz, kështu që OBSH ka shpallur trendin një epidemi mjekësore “, tha Dr Jarom.

Ai sqaroi se depozitat yndyrore në trup shoqërohen me sa më shumë 26 sëmundje që ndodhin më vonë me plakjen. Studime të shumta konfirmojnë se mund të parandalohet deri në 50 përqind vetëm nëse një person ka aktivitet fizik dhe kujdeset për dietën e tij.

“Nëse konsumojmë vetëm 70 kalori më shumë sesa na duhen në ditë, do të fitojmë 15 paund në 30 vjet. Mënyra më e mirë për të luftuar këtë është parandalimi i saj. Do ditë keni nevojë për yndyrë, karbohidrate dhe proteina në sasi të caktuara. Gjëja më e rëndësishme është proteina, sepse gjithçka në trup është e përbërë nga proteina. Hidratimi është gjithashtu shumë i rëndësishëm sepse trupi nuk mund të funksionojë pa ujë. Dhe aktiviteti fizik nuk duhet të nënvlerësohet, përkundrazi, duhet të praktikohet të paktën çdo ditë. Një faktor tjetër i rëndësishëm dietik është fibra, një i rritur ka nevojë për të paktën 25 gramë fibra në ditë. Vitaminat, mineralet, fitooksiduesit janë gjithashtu të nevojshëm çdo ditë. Yndyrnat dietike nuk janë fjalë e keqe me kusht që ato të shtohen nga burime të mira, omega 3, nga disa bimë. Ju duhet të konsumoni deri në 30 përqind të konsumit tuaj të përgjithshëm ditor të proteinave, që do të thotë 1 gram proteinë për 1 kg peshë trupore për njerëzit që janë pak aktiv fizikisht, deri në 1.6 gram proteina për 1 kg peshë për njerëzit shumë aktiv. Karbohidratet e qymyrit duhet të reduktohen në 45 përqind të konsumit të përgjithshëm ditor të ushqimit, dhe 30 përqind e dietës duhet të jenë yndyrë të mirë “, tha Dr. Jarom.

Duke sqaruar se Herbalife Nutrition kërkon të ndihmojë popullatën të marrë shtesat ushqimore që u duhen, por të gjithë nuk kanë asnjë mënyrë t’i hajë ato për një sërë arsyesh, Dr. Farom theksoi se duke aplikuar një dietë të bazuar në shkencë me teste rigoroze të sigurt në sigurinë e produktit, me një proces prodhimi të kontrolluar rreptësisht, ky lloj ushqimi është i destinuar për njerëzit që duan të jetojnë në një mënyrë në modë, pa pasur nevojë të devijojnë nga ato që u nevojiten në dietën e tyre dhe nuk duan të hanë ushqim të shpejtë.

“Testimi i cilësisë së produktit bëhet në çdo fazë të prodhimit, ai fillon në fushatë ku janë mbjellë të lashtat Herbifeife, ku mblidhen lëndët e para. , megjithatë, kontrollohet kur të gjithë përbërësit janë shkrirë në një produkt, kur paketohen si një produkt i përfunduar, dhe madje edhe kur dorëzohet, një mostër testohet për të përcaktuar nëse është ajo që thotë në paketim. Kujdes i veçantë është marrë për të siguruar që produktet të jenë me cilësi superiore, “tha Dr. Jarom.

Sipas tij, pjesë e filozofisë së kompanisë është përdorimi i vakteve zëvendësuese. Ka pasur shumë hulumtime gjatë 10 viteve të fundit që kanë treguar se jo vetëm që është shumë e sigurt të përdoren ushqime zëvendësuese, por është një mënyrë shumë më efektive për të kontrolluar peshën.

“Kompania mbulon 33 përqind të tregut botëror me këto ushqime zëvendësuese. Për 10 vjet parashikoj që kjo do të jetë një mënyrë shumë e zakonshme e zëvendësimit të vakteve. Sepse kjo dietë optimale ka shumë përdorime – për tu ndier mirë, për të ruajtur shëndetin, për të rregulluar peshën ”, përfundoi Dr. Jonathan Jarom.